Beleef de geschiedenis bij museum Smedekinck room Plan uw bezoek
do 02 jul. 2020 - 13:30 uur t/m zo 09 aug. 2020 - 17:00 uur Locatie: Museum Smedekinck

Dit jaar is het 75 jaar geleden dat Nederland is bevrijd. In dit kader wordt in heel Nederland veel georganiseerd in het kader van de landelijke campagne 75 jaar Vrijheid. De activiteiten lopen parallel aan de bevrijding en lopen van zuid naar noord als een soort loper. Op 1 april 1945 is Zelhem bevrijd. 

Van 2 juli tot en met 2 augustus is in de schure een uitgebreide expositie te bezichtigen die alle facetten van Zelhem in de Tweede Wereldoorlog belicht. Veel foto's, uniformen en voorwerpen vertellen het verhaal uit die perioede. Ook de naoorlogse periode en de politionele acties in Indië komen aan bod. Op de daele wordt ieder uur een documentaire vertoond waarin Zelhemmers vertellen over hun ervaringen tijdens de oorlog. 

Om iedereen in de gelegenheid te stellen deze expositie te bezoeken is deze verlengd tot 9 augustus.

In het verlengde hiervan is In de stal van 2 juli tot 20 augustus de expositie "75 jaar bevrijding en wederopbouw" ingericht met werkstukken van basisschoolleerlingen en de Boerderij, alsmede informatie over de wederopbouw na de Tweede Wereldoorlog. Dit laatste was ook een onderdeel van de Open Monumentendagen in 2019. Mocht u dat gemist hebben dan krijgt u hierbij een herkansing.

arrow_upward Reset