Cursus “moestuin aanleggen en groente en fruit conserveren”

Beleef de geschiedenis bij museum Smedekinck room Plan uw bezoek

Verse groenten uit eigen tuin zijn gezond en lekker. Maar hoe verbouw je die groenten? En dan ook nog op biologische wijze? Dat kun je leren tijdens de cursus “moestuin aanleggen en groente en fruit conserveren”, die in de maanden mei t/m oktober aanstaande wordt gegeven bij Museum Smedekinck.

Op maandag 9 mei 2022 is er een informatieavond bij het museum, waarna belangstellenden zich voor de cursus kunnen aanmelden. De avond begint om 20.00 uur. Iedereen is welkom.

De cursus bestaat uit vijf werkbijeenkomsten in de moestuin van het museum en twee workshops (“groente conserveren” en “fruit conserveren”). Op één na alle bijeenkomsten en workshops vinden ’s avonds plaats. Ze zijn onderverdeeld in een kort theoretisch en een uitgebreid praktisch gedeelte. Aan het eind van de cursus kan iedereen zelfstandig een moestuin aanleggen, zaaien, planten, bemesten, onderhouden en conserveren.

De gemeente Bronckhorst, die de informatieavond in samenwerking met Derk Huizinga van “Eigen moestuin eigen voorraad” heeft georganiseerd, hecht veel belang aan het bevorderen van een duurzaam bewustzijn en een gezonde leefstijl. Daarom kan de gehele cursus van in totaal zeven bijeenkomsten van 2,5 uur (inclusief zaaigoed, plantgoed, hand-outs) worden aangeboden voor 75,00 euro per persoon. Er is plaats voor maximaal 20 cursisten.

2022-moestuin.png

Naar bovenkant pagina Vergroot lettertype Verklein lettertype Originele tekstgrootteReset