Beleef de geschiedenis bij museum Smedekinck room Plan uw bezoek

Gamen bij Museum Smedekinck

Een kwaadaardige tijdreiziger heeft historische objecten gestolen. Deze moeten worden teruggeplaatst in de juiste periode, om het natuurlijke verloop van de Gelderse geschiedenis te herstellen. Dat is de inzet van de V(irtual) R(eality) Game, die nog t/m 18 september a.s. bij Museum Smedekinck te spelen is. Twee spelers reizen virtueel door de tijd, van de prehistorie tot de twintigste eeuw. Spelenderwijs ontdekken zij de geschiedenis van Gelderland. Eén speler draagt de vr-bril, de ander geeft aanwijzingen. Door puzzels op te lossen en goed samen  te werken, kunnen zij de Gelderse geschiedenis herstellen. Het spel bevat 7 levels. De speelduur per level is 20 tot 25 minuten. Bezoekers, die het spel willen spelen, dienen zich vooraf telefonisch aan te melden via 0314-620664.

De VR Game is onderdeel van het project Schatkamers van Gelderland en in samenwerking met 34 Gelderse erfgoedorganisaties tot stand gekomen.

Na 18 september reist het spel naar de volgende locatie.

 

Museum Smedekinck is in het zomerseizoen (april t/m oktober) geopend van dinsdag t/m zondag van 13.30 tot 17.00 uur. De entree is 5 euro. Kinderen t/m 12 jaar hebben gratis toegang.

Naar bovenkant pagina Vergroot lettertype Verklein lettertype Originele tekstgrootteReset