Museum op maat

Beleef de geschiedenis bij museum Smedekinck room Plan uw bezoek

Museumbezoeken zijn voor veel mensen een plezierig en inspirerend uitstapje. Ook als men in een verpleeg- of verzorgingshuis
verblijft. Helaas is niet iedereen in staat om naar het museum te gaan. De handicaps of beperkingen zijn te groot of er is een te grote drempel om de stap te zetten om mee te gaan naar het museum.
Speciaal voor deze groep mensen is Museum op Maat  ontwikkeld.

Museum op Maat zorgt voor een museale beleving in de zorginstellingen en brengt de collectie van het museum naar de bewoners toe. Het is een schatkist vol verhalen en neemt de bewoners van zorginstellingen mee op reis naar andere werelden en tijden. Het doel van dit programma is de bewoners een museale beleving te bezorgen in een plezierige en inspirerende omgeving. In het zorgcentrum wordt een ruimte zodanig aangekleed dat de bewoners zich even wanen in een andere omgeving.

De objecten vormen de aanleiding voor verrassende, nieuwe en herkenbare verhalen. Actieve werkvormen zorgen voor interactie, participatie en plezier. De collectie van Museum op Maat bestaat uit objecten uit museum Smedekinck. Objecten die verschillende verhalen vertellen, van verschillende materialen zijn gemaakt en de zintuigen op diverse manieren prikkelen.

Hebt u interesse om hier gebruik van te maken dan kunt u voor meer informatie contact opnemen met Museum Smedekinck.

Naar bovenkant pagina Vergroot lettertype Verklein lettertype Originele tekstgrootteReset