Museum Smedekinck

Beleef de geschiedenis bij museum Smedekinck room Plan uw bezoek

Boerderij Smedekinck werd al in 1341 genoemd als leengoed van het door Ludger gestichte klooster in Werden (Duitsland). De prachtig gerestaureerde boerderij en haar schuren bieden sinds 2007 plaats aan een permanente collectie, voordurend wisselende exposities en themadagen. U krijgt inzicht in de ontstaansgeschiedenis en leefwijze van de Zelhemmers door de eeuwen heen. Het museum is tevens trouwlocatie.

Alle tentoonstellingsruimten zijn op de begane grond en toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Het museum is voorzien van invalidentoiletten.

De ontvangsruimte is mulitifunctioneel en wordt gebruikt als restauratie en expositieruimte. Hier zijn koffie, thee, ijs etc. verkrijgbaar. Deze biedt plaats aan ca. 80 personen. Tevens beschikt het museum over een terras in de kruidentuin.

In de entree is ook de museumwinkel gevestigd. Hier zijn diverse leuke artikelen en natuurproducten uit de eigen kruidentuin te koop.

Download hier de folder van het museum.

 

 

Museum Smedekinck bevindt zich op slechts 500 meter van het Toeristisch Opstap Punt en zwembad De Brink. Het ligt aan het Pieterpad en beschikt over voldoende (gratis) parkeergelegenheid.

Geniet op het zonnige terras van de prachtig aangelegde kruidentuin.

Museum Smedekinck is een museum voor jong en oud. Speel met opa en oma of het hele gezin de spannende Escaperoute.

Het hele jaar worden er evenementen, themadagen en tentoonstellingen georganiseerd die voor iedereen toegankelijk zijn.

Voor een korte of langere wandeling kunt u vanaf het museum de Smedekinckpaadjes wandelen. Dit zijn wandelingen waarin u kennis maakt met de historie en het coulissenlandschap.

Voor het basis- en middelbaar onderwijs zijn er diverse lesprogramma's ontwikkeld.

Museum Smedekinck wordt geheel gerund door vrijwilligers van Oudheidkundige vereniging Salehem.

Museum Smedekinck is een geregistreerd museum.

 

Naar bovenkant pagina Vergroot lettertype Verklein lettertype Originele tekstgrootteReset