Trouwlocatie

Beleef de geschiedenis bij museum Smedekinck room Plan uw bezoek

In de gemeenteraadsvergadering van donderdag 26 juni 2008 is besloten Museum Smedekinck in Zelhem aan te wijzen als ‘Huis der gemeente’. Dat betekent dat er nu officieel kan worden getrouwd in het museum. Museum Smedekinck is gevestigd in de prachtige gerestaureerde historische hoeve Smedekinck. Gelegen aan de rand van het dorp op de Pluimersdijk 5 in Zelhem. Deze hoeve wordt al in 1341 genoemd als leengoed van het door missionaris Ludger, gestichte klooster in Werden (Duitsland) en is in 2006 is geheel verbouwd en ingericht als museum en expositieruimte. De exposities geven u een inzicht in de regionale ontstaansgeschiedenis en leefwijze van de Zelhemmers door de eeuwen heen.

Huwelijk in museum Smedekinck

De huwelijksplechtigheid vindt plaats in de origineel ingerichte gemeentekamer waar ruimte is voor een klein aantal personen. Ook kan het huwelijk gesloten worden op de voormalige “deel” van de boerderij waarbij 60 tot 80 personen de ceremonie kunnen bijwonen. Deze “deel” ruimte passen wij aan uw wensen aan. Het is bijvoorbeeld mogelijk om de stoelen uit het voormalige gemeentehuis van Zelhem ook in deze ruimte te gebruiken als trouwstoelen. Het komt voor dat de bruidsparen van nu op dezelfde stoelen zitten op dezelfde stoelen zitten als hun ouders.

Bruidsreportages

Het museum als boerderijtype heeft zijn eigen charme om uw bruidsreportage te maken. Rijtuigen hebben een uitstekende stallingplaats achter het museum waarbij de boerderij achtergevel veel als achtergrond gebruikt wordt voor bruidsfoto’s. Bij de waterput aan de voorzijde van het museum kunnen eveneens romantische bruidsfoto’s gemaakt worden. In het museum kunnen eveneens op verzoek bruidsreportages gemaakt worden.

Wij nodigen u graag uit voor een persoonlijk gesprek waarbij wij alle tijd nemen om uw specifieke wensen te bespreken en het museum met zijn mogelijk heden aan u te tonen. Ter plaatse kunt u beter beoordelen of de locatie aan uw wensen voldoet en u laten adviseren. Voor aankleding en extra’s in het museum is de mogelijkheid. Muzikale omlijsting, bloemen, champagne, enz.

In de trouwfolder is het een en ander beknopt vermeld.

Contact
Indien u na het lezen van deze informatie, meer wilt weten over de beschikbaarheid van data of graag een afspraak wilt inplannen voor een bezichtiging, dan kunt u tijdens de openingsuren van het museum contact opnemen met onze receptiemedewerker telefoon (0314) 62 06 64 of per e-mail.

Naar bovenkant pagina Vergroot lettertype Verklein lettertype Originele tekstgrootteReset