Beleef de geschiedenis bij museum Smedekinck room Plan uw bezoek
do 13 apr. 2023 - 13:30 uur Kosten: €10 Locatie: Museum Smedekinck

Bij Museum Smedekinck is op de donderdagmiddagen 13 en 20 april 2023 van 13.30 – 15.30 uur een leuke workshop te volgen voor liefhebbers van “textiel met een verhaal”. De workshop heet “Schatgraven in de linnenkast”.

De schatten zijn de door de deelnemers zelf meegenomen dierbare kleding- en andere textielstukken, van zichzelf of van familie (erfstukken), waar een verhaal bij hoort.

Tijdens de eerste bijeenkomst laten de deelnemers deze stukken aan elkaar zien en vertellen ze de verhalen die erbij horen.

Tijdens de tweede bijeenkomst wordt er “iets moois” bij de dierbare stukken gemaakt, waardoor deze in het zonnetje worden gezet.

Na de workshop krijgen de deelnemers nog een rondleiding in de linnenkamer van het museum en kunnen ze de rest van het museum bezichtigen.

De workshop wordt begeleid door de vrijwilligers Annelies, Ietsje en Nel van “Lang Leve Kunst en Naoberschap” van Amphion Cultuurbedrijf.

De prijs van de workshop is 10 euro voor beide bijeenkomsten samen. Dit is inclusief materiaal en toegang tot het museum, maar exclusief consumpties.

Aanmelden kan per telefoon (tel. 0314 376 000) of per mail via langlevekunst(at)amphion.nl, o.v.v. naam en telefoonnummer plus de titel van de workshop.

2023 Schatgraven 1 foto Nel van der Meulen.jpg

Naar bovenkant pagina Vergroot lettertype Verklein lettertype Originele tekstgrootteReset