Beleef de geschiedenis bij museum Smedekinck room Plan uw bezoek
zo 13 aug. 2023 - 11:00 uur Locatie: Museum Smedekinck

 

Festival voor groot en klein rondom het rogge maaien en dorsen “zoals vroeger”

Ook dit jaar is er weer een Folkloristisch Zomerfeest bij Museum Smedekinck in Zelhem. Gezien het programma belooft het, net als vorig jaar, weer een prachtige dag te worden met vele activiteiten voor jong en oud. Het festival is vanwege de verwachte slechte weersomstandigheden verschoven van 6 augustus naar zondag 13 augustus 2023 van 11.00 – 16.30 uur. 

Het zoals vroeger maaien en dorsen van de rogge en het demonstreren van de gebruiken die daarbij hoorden, is een belangrijk onderdeel van het Folkloristisch Zomerfeest. Het maaien gebeurt afwisselend met de zicht, een aflegger, zelfbinder en een oude combine. Uitgezonderd het rogge maaien vinden alle activiteiten, inclusief het dorsen en de optredens van folkloristische dansgroep Wi’j Eren ‘t Olde, plaats op het erf van het museum. Onder de hooiberg spelen een aantal leden van de Doetinchemse Harmonica Club vrolijke muziek en natuurlijk klinken er ook vrolijke noten tijdens het stoelendansen voor alle leeftijden.

2023FolkloristischZomerfeest .jpeg

Op het erf, op De Daele en in De Schure worden een groot aantal (oude) ambachten en hobby’s gedemonstreerd. In de kruidentuin kunnen bezoekers zelf kruidenazijn maken. Ook voor de kinderen zijn er vele activiteiten. Zo kunnen ze een ritje maken op een echte ezel en knuffelen met de dieren van de kleindierenshow. Natuurlijk zijn er ook oud-Hollandse spellen en kunnen de kinderen zich laten schminken. Ook een springkussen en speel- en spetterplek ontbreken niet. Groot en klein beleven een heel bijzondere ervaring als ze zich begeven op een 25 vierkante meter grote “VR-trap”. Voor de liefhebbers van klassieke en oldtimer auto’s komt de Winterswijkse Oldtimer Club die dag naar Museum Smedekinck.

Er zijn diverse drankjes en hapjes verkrijgbaar. Voor de kinderen is er gratis ranja.

De entree is 5 euro. Kinderen t/m 12 jaar (onder begeleiding) en leden van de oudheidkundige vereniging Salehem hebben gratis toegang.

Naar bovenkant pagina Vergroot lettertype Verklein lettertype Originele tekstgrootteReset